Bewust thuis zijn

Jente Kallenkoot vertelt over de weg naar zelfliefde.

Het is een periode van chaos, misschien wel stress en onzekerheden. Het COVID-19 slaat om ons heen. Maar als je eerlijk bent, vind je het niet heel erg fijn om eens thuis te zijn?

We denken niet aan de afspraak van morgen, niet aan de sportschool die woensdag op de planning staat of dat éne etentje wat al maandenlang gepland stond. Want die dingen zijn voorlopig niet aan de orde. We zijn bewust thuis.

De eerste paar dagen heb ik het moeilijk gehad, ik was nooit thuis. Niet omdat ik thuis niet fijn vind, maar ik ondervond dat ik mijn gedachten niet fijn vond. Alleen zijn ging ik uit de weg omdat ik wist dat mijn gedachten dan de overhand zouden nemen.

Door dat we nu ‘gedwongen’ thuis zitten, moest ik mijn gedachten wel toe laten. Vaak was ik negatief, had ik weinig zelfvertrouwen of voelde ik angst. Dit was hét moment om daar verandering in te brengen. Ik ging aan de slag met het vergroten van mijn zelfliefde, het is een lang maar dankbaar proces.

Kracht haal ik uit kristallen. Als ik even klaar ben met de verschillende energieën thuis, pak ik de labradoriet. De labradoriet geeft bescherming, het brengt je in het hier en nu en sluit negatieve energieën buiten. Ik houd het kristal vast, kijk er naar en bewonder het.

Naast kristallen is het heel erg lekker om niet alleen je hoofd op te ruimen, maar ook je huis. Bedenk voor jezelf welke spullen veel waarde voor je hebben en waar je blij van wordt. Geef die spullen een mooie plek waar je ze vaak ziet.

Misschien vind je het leuk om je huis om te gooien, opnieuw te stylen en schoon te maken (als je dat uit verveling nog niet gedaan hebt).

Probeer te relaxen waar kan, geniet bijvoorbeeld van een heerlijk warm bad. Neem de tijd om je eten klaar te maken, geniet van de zon. Maar geniet vooral van thuis zijn. Dit is jouw haven en hier leg jij aan.

Wees lief voor jezelf, that’s the key!

Kristallen voor zelfliefde, vertrouwen en kracht.

Rozenkwarts – voor een positief zelfbeeld en een boost van liefde.

Groene aventurijn –  deze steen staat voor geluk en zelfvertrouwen. De steen helpt om drukke kinderen te kalmeren.

Bergkristal – reinigt, geeft kracht en vitaliteit.

 

Je kan Jente hier volgen