Lichaamswerk (LINQING)

LINQING: Een charismatische  vrouw, die mij op een doortastende wijze wist te benaderen. Indruk maakte ze, niet alleen door haar kennis en wijsheid, maar ook door haar intuïtieve werkwijze.
Marjan Hoek vertelt, voorafgaand aan de behandeling, een indringend verhaal. Een verhaal over haar ‘bijna dood’ ervaring. Na een ongeluk raakte ze in een diepe coma, wit licht zag ze. Marjan vertelde dat ze werd ‘teruggestuurd’ naar de aarde. Ze zou hier haar missie nog uit moeten voeren. Marjan herstelde en specialiseerde zich in de Qi Gong techniek. Qi Gong betekent: “Werken met de levensenergie, leren hoe de stroming en verdeling van die levensenergie te controleren om de gezondheid en de harmonie tussen lichaam en geest te bevorderen.”
Ik kwam uit een doktersgezin en hier werd, vanuit liefde, snel gehandeld. Symptoombestrijding, maar hierdoor leerde ik onvoldoende dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Marjan zag aan mijn houding wat voor ‘type’ ik was, het klopte als een bus. Ze zag aan mijn houding dat ik jarenlang rekening had gehouden met anderen en dat ik te weinig geluisterd had naar wat ik zelf wilde.
Vervolgens mocht ik in mijn ondergoed op een glazen plaat liggen, daaronder lag een spiegel, zodat duidelijk zichtbaar werd welke spiergroepen ik wèl en níet gebruikte. Aan de hand van die analyse gaf ze mij een fysieke oefening. Na deze oefening voelde ik intense rust, alsof de energie weer meer ging stromen door m’n hele lichaam, ik voelde minder verkramping. En met dat gevoel kreeg ik een diep besef dat ik meer gebruik mag maken van de wijsheid van mijn lichaam. Met deze lichaamsbewustwording ging ik naar huis. Een diep besef dat het zó waardevol is om aandacht te schenken aan het proces van de juiste balans vinden tussen lichaam en geest.